ГоловнаСвіт

У Німеччині український далекобійник отримав майже 3 роки в'язниці за смертельну ДТП

У грудні 2017-го він скоїв п'яний наїзд на поліцейський автомобіль, загинула 23-річна полісменка.

Суд у Німеччині засудив українського далекобійника Валерія Ю. до двох років і 10 місяців в'язниці за скоєний ним п'яний наїзд на поліцейський автомобіль в грудні 2017 року, в результаті чого загинула 23-річна співробітниця поліції.

У вівторок, 17 липня, суд визнав українця винним у вбивстві з необережності і в завданні тілесних ушкоджень з необережності. Суддя визнав, що підсудний виявив "щире каяття" у скоєному, передає DW.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, 49-річний українець скоїв наїзд 27 грудня близько 21:00 за місцевим часом. Німецька поліція отримала повідомлення з Нідерландів про вантажівку, яка виляла по автомагістралі. Патрульний автомобіль чекав його на автобані A61 поблизу міста Фірзена на смузі для екстреної зупинки.

Поліцейські увімкнули проблискові маячки й аварійну сигналізацію. Вантажівка врізалася в автомобіль зі швидкістю 71 кілометр на годину. Водій не зупинився, в результаті чого вантажівка з розбитим авто проїхала ще близько 200 метрів.

Раніше адвокат підсудного повідомляв, що під час їзди його підзахисний випив багато знеболювальних таблеток через біль у стегнах. Але таблетки біль не втамували. Згодом, послухавшись поради, разом з колегою-росіянином він випив горілки.

Валерій Ю. планував продовжити подорож наступного дня, але сів за кермо ввечері того ж дня, коли вживав алкоголь. Незабаром після виїзду з майданчика для вантажівок сталася аварія на автобані А61. Після аварії в крові водія виявили три проміле алкоголю.

23-річна співробітниця німецької поліції, загинула на місці події, двоє її колег отримали тілесні ушкодження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram