ГоловнаСвіт

США запропонували Туреччині зенітно-ракетні комплекси Patriot замість російських С-400

Російські ЗРК не можуть бути інтегровані в систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО.

США запропонували Туреччині зенітно-ракетні комплекси Patriot замість російських С-400
Зенитно-ракетные комплексы Patriot
Фото: http://www.pcavia.ru

Державний департамент США веде переговори з Туреччиною щодо продажу зенітно-ракетних комплексів Patriot замість російських С-400.

Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок Держдепартамент повідомив, що веде переговори з союзником НАТО, Туреччиною, щодо ймовірного продажу зенітно-ракетних комплексів Patriot, щоб запобігти покупці російських ЗРК С-400", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що американські чиновники намагаються донести до турецьких колег інформацію про можливості Patriot.

США і НАТО неодноразово попереджали Анкару, що російські ЗРК не можуть бути інтегровані в систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО, і що придбання російських комплексів може негативно вплинути на купівлю Туреччиною винищувачів типу Lockheed Martin F-35.

Відзначають також, що країна вже двічі ігнорувала американські комплекси - спочатку Туреччина надавала перевагу ЗРК з Китаю, а в 2017 році - сконцентрувала свою увагу на російських С-400.

Нагадаємо, в грудні минулого року заступник міністра оборони Туреччини заявив, що перші поставки ракетної системи плануються на перший квартал 2020 року. Ця угода викликала занепокоєння на Заході, оскільки Туреччина є членом НАТО.

Раніше держсекретар США Майк Помпео застеріг Туреччину щодо придбання російської ракетної системи "земля-повітря". Він нагадав, що Анкара може зіткнутися з санкціями в разі придбання С-400.

У квітні міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина купить С-400, незважаючи на загрозу американських санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram