ГоловнаСвіт

У Гельсінкі розпочалися акції прихильників і противників зустрічі Трампа з Путіним

Всього в місцеву поліцію надійшло 11 заявок про проведення масових заходів.

У Гельсінкі розпочалися акції прихильників і противників зустрічі Трампа з Путіним
Фото: twitter.com/AndriiOlefirov

У столиці Фінляндії в неділю почалася серія акцій як прихильників, так і супротивників зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Першою з таких акцій став марш Helsinki Calling на підтримку прав людини та демократії, який проводять організація за права людини Amnesty International, Helsinki for Human Rights і ліві молоді. Він стартував у неділю з парку Кайсаніємі, пройшов по центру міста і завершився мітингом на Сенатській площі.

Як запевняли раніше організатори маршу, на акцію обіцяли прийти близько 10 тис. осіб. Проте, за даними поліції, в марші взяли участь близько 1,5 тис. осіб.

Також в неділю пройшов мітинг молоді правлячої партії "Справжні фіни" Welcome Trump на підтримку антиміграційної політики США. У ньому взяли участь близько 50-70 осіб із закликами "зробити Америку великою".

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров також повідомив, що в Гельсінкі пройшли акції на підтримку України, а також із закликами звільнити українських політв'язнів, зокрема, режисера Олега Сенцова.

Про це він написав у своєму Twitter і опублікував фото з мітингів.

16 липня акції громадських організацій продовжаться. Всього в поліцію Гельсінкі надійшло 11 заявок про проведення 15-16 липня масових заходів.

В понеділок очікуються акції протесту молодіжної організації Коаліційної партії проти торгової політики США і проти зовнішньої політики Росії. Пройдуть збори громадськості Presidents for Peace на підтримку зустрічі глав держав Росії та США, товариства Росія - Фінляндія Rufi ry під девізом Putin & Trump, мітинги проти політики Росії Stop Putin, на захист прав жінок за мир в Афганістані, за права людини в Камеруні.

Нагадаємо, 16 липня відбудеться зустріч Трампа і Путіна. Раніше президент США заявив, що зустріч з російським лідером може стати найпростішою частиною його європейського турне, яке також включає саміт НАТО і візит до Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram