ГоловнаСвіт

Мей: Трамп пропонував судитися з ЄС замість переговорів

Глава британського уряду знову виступила на захист свого плану провести "м'який брексіт".

Мей: Трамп пропонував судитися з ЄС замість переговорів
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив прем'єру Великобританії Терезі Мей, що їй краще подати в суд на Європейський Союз, а не вести переговори.

Про це британський прем'єр розповіла в інтерв'ю Бі-бі-сі.

За день до цього Трамп на спільній прес-конференції сказав, що дав британському прем'єру пораду, але Мей вважає її занадто радикальною. На запитання, що це була за порада, Мей відповіла: "Він сказав, що мені варто подати в суд на ЄС, а не вести переговори".

Глава британського уряду знову виступила на захист свого плану провести "м'який брексіт" і закликала критиків підтримати його. За словами Мей, її стратегія дозволить Британії здійснювати торгові операції з іншими країнами, припинити вільне пересування робочої сили і вийти з юрисдикції Європейського суду.

Говорячи про пораду Трампа щодо стосунків з ЄС, Мей додала: "Цікаво, що президент на тій прес-конференції сказав не кидати [переговори]". "Не виходьте з переговорів, бо тоді на вас чекає глухий кут". Тому я хочу, щоб ми могли сісти і домовитися про найкращу угоду для Британії", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Трамп розкритикував запропонований Терезою Мей план "м'якого брексіту". В інтерв'ю газеті Sun він заявив, що пропозиція британського прем'єра, "ймовірно, вб'є" торгову угоду із США. Однак, через кілька годин він заявив, що торговельна угода США і Британії "абсолютно точно можлива".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram