ГоловнаСвіт

У Багдаді вимкнули інтернет і посилили заходи безпеки через акції протесту

У південних регіонах країни протести вже перейшли в безлади з підпалами будинків.

У Багдаді вимкнули інтернет і посилили заходи безпеки через акції протесту
Фото: aa.com.tr

У столиці Іраку Багдаді заблоковано доступ до інтернету і посилені заходи безпеки у зв'язку з акціями протесту, повідомляє агентство Анадолу.

"Відповідне рішення прийнято на екстреному засіданні Ради національної безпеки Іраку під головуванням прем'єр-міністра Хайдара Аль-Ібаді на тлі масових заворушень, що почалися в південних регіонах країни і перекинулися на Багдад", - йдеться в повідомленні.

Антиурядові акції протесту пройшли в районі Аш-Шуле на заході Багдада, де в основному проживають мусульмани-шиїти. Протестувальники вимагали відставки уряду. Після того, як на місце прибули співробітники сил безпеки, деякі учасники акції почали палити автомобільні шини.

Поліція перекрила в'їзд в "зелену зону" Багдада, де розташовані урядові будівлі.

У південних регіонах Іраку також тривають акції протесту в зв'язку з перебоями в енергопостачанні і наданні комунальних послуг. У Мейсані мітингувальники підпалили будівлі правлячої партії "Дава", "Руху національної мудрості", а також проіранської організації "Бедір" і "Вищої ісламської ради". У місті Наджаф маніфестанти увірвалися в будівлю місцевого аеропорту.

Нагадаємо, раніше в Азербайджані загинули двоє полицейских, які брали участь у припиненні заворушень в Гянджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram