ГоловнаСвіт

Дайвера, який загинув у таїландській печері, нагородили посмертно

Самана Кунана нагороджено орденом Білого слона, рицарським хрестом і підвищено в ранзі.

Дайвера, який загинув у таїландській печері, нагородили посмертно
Фото: Saman Kunan / Facebook

Король Таїланду Маха Ватчіралонгкон (Рама X) посмертно нагородив загиблого під час рятування дітей з печери дайвера, старшого сержанта запасу військ спецпризначення Військово-морських сил Таїланду Самана Кунана державним орденом Білого слона.

Наказ тайського короля опубліковано в місцевій урядовій газеті, пише Bangkok Post. Дайверу також привласнено Лицарський Великий Хрест короля Таїланду, а також підвищено до звання капітана третього рангу. Нагород та ордена, як вказується в документі, дайвер удостоївся за "добрі справи і відданість людській допомозі до смерті".

Саману Кунану було 37 років. 10 років тому він звільнився в запас із загону бойових плавців тайського флоту. Після цього чоловік працював як співробітник служби безпеки міжнародного аеропорту Суваннапхум в Бангкоку. У Чанг Раї для участі в операції з порятунку 12 підлітків і їх футбольного тренера, заблокованих повінню в печері Кхао Луанг, Кунан відправився добровольцем.

6 липня стало відомо про те, що він втратив свідомість на зворотному шляху з печери, після того, як доставив в неї кисневі балони.

Орден Білого слона є одним з найстаріших вищих орденів Таїланду. Ця нагорода присвоюється військовим і цивільним особам за заслуги перед Королівством Таїланд.

Нагадаємо, 12 підлітків з місцевої футбольної команди і їх 25-річний тренер пропали в Таїланді 23 червня. Пізніше всіх їх рятувальники виявили в печері Кхао Луанг, прохід до дітей і тренера виявився затоплений. 10 липня рятувальна операція успішно завершилася, діти зараз перебувають в лікарні, але їх життю нічого не загрожує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram