ГоловнаСвіт

Зустріч Путіна і Трампа відбудеться, незважаючи на звинувачення генпрокуратури США

У Білому домі не вважають, що зустріч слід скасувати.

Зустріч Путіна і Трампа відбудеться, незважаючи на звинувачення генпрокуратури США
Фото: EPA/UPG

У США Білий дім відреагував на заклики скасувати запланований на 16 липня саміт президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним, що прозвучали з боку низки політичних діячів. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, зустріч відбудеться, як і заплановано.

Прес-секретар Сара Сандерз заявила, що зустріч відбудеться, оскільки звинувачення генпрокуратури не стосуються нікого з членів виборчої кампанії Трампа або будь-якого іншого американця.

Так само представник Ради національної безпеки США Гаррет Маркіс заявив, що оголошення про звинувачення "ніяк не впливає на зустріч в понеділок".

Нагадаємо, напередодні генпрокуратура США оголосила про звинувачення 12 офіцерам російської військової розвідки. Їх звинуватили у зломі комп'ютерних систем апарату Демократичної партії США та оприлюднення тисяч викрадених документів та електронних листів.

У Росії звинувачення на адресу її розвідників відразу відкинули і заявили, що мова йде про спробу «зіпсувати атмосферу» навколо саміту з боку спеціального прокурора Роберта Мюллера, котрий розслідує в США справу про втручання Росії у вибори 2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram