ГоловнаСвіт

Поліція знайшла "пляшечку" з "Новичком" у будинку отруєного британця

У поліції вважають, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху.

Поліція знайшла "пляшечку" з "Новичком" у будинку отруєного британця
Фото: EPA/UPG

Британська поліція знайшла в будинку недавно отруєного в Еймсбері чоловіка невелику пляшку з нервово-паралітичною речовиною "Новичок", повідомляє AFP.

"Британська поліція заявляє, що знайшла "маленьку пляшечку", яка містить "Новичок", речовина, використана в березні проти екс-російського агента Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері", - йдеться в повідомленні.

Пляшку нібито з-під "Новичка" знайшли під час обшуків в будинку Чарлі Роулі. Фахівці підтвердили, що речовина в пляшці - це "Новичок", заявляють в поліції.

45-річний британець Чарльз Роулі, який потрапив до лікарні Солсбері після отруєння нервово-паралітичним агентом "Новичок" в містечку Еймсбері, прийшов до тями 10 липня. Увечері 8 липня в лікарні померла 44-річна Дон Стерджесс, яка була госпіталізована після отруєння "Новичком".

Чарлі Роулі і Дон Стерджесс потрапили в лікарню 30 червня. Спочатку лікарі припускали, що у них передозування наркотиками. Але пізніше експерти, які досліджували проби, взяті у постраждалих, дійшли висновку, що чоловік і жінка зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новичок", якою отруїли екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

У поліції заявляли, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху. Голова Міноборони Британії в смерті отруєної "Новичком" Дон Стерджесс звинуватив Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram