ГоловнаСвіт

У Пакистані в результаті терактів загинули не менш ніж 133 особи (оновлено)

13 липня в країні сталося три напади на передвиборних мітингах.

У Пакистані в результаті терактів загинули не менш ніж 133 особи (оновлено)
Фото: EPA\UPG

На південному заході Пакистану в провінції Белуджистан на передвиборному мітингу стався вибух, в результаті якого загинули 70 осіб. Про це повідомляє Associated Press.

Вибухівку в натовпі підірвав смертник.

Місцеві медіа відзначають, що головною метою нападу міг бути один з кандидатів на майбутніх виборах до парламенту, представник Національної партії Авамі Сіраж Райзані. Його госпіталізували в критичному стані.

Спочатку повідомлялося, що в результаті вибуху загинуло 20 осіб. За кілька годин кількість жертв збільшилася вдвічі.

Як повідомляє Times of India, це вже третій за добу напад на передвиборних мітингах у Пакистані.

Оновлення. За даними Радіо Свобода, в Пакистані, де після арешту усунутого прем'єр-міністра Наваза Шаріфа посилилася напруженість, в результаті двох вибухів смертників 13 липня щонайменше 133 людини загинули, понад 230 поранені.

В результаті першого теракту п'ятеро людей загинули і не менш ніж 32 отримали поранення через вибух, спрямований проти кандидата на виборах.

У другому нападі терорист-смертник активував вибуховий пристрій поблизу колони демонстрантів біля південно-західного міста Кветта, столиці провінції Белуджистан.

У цьому інциденті загинули щонайменше 128 осіб, включаючи кандидата на виборах 25 липня Сіраджа Райсані. Також були поранені щонайменше 200 осіб.

Вибори в парламент країни відбудуться 25 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram