ГоловнаСвіт

У Лондоні запустили в небо гігантську повітряну кулю "малюк Трамп"

Так президента США зустріли противники його візиту у Британію.

У Лондоні запустили в небо гігантську повітряну кулю "малюк Трамп"
"малыш Трамп"

Британці, які протестують проти візиту в країну президента США Дональда Трампа, запустили в повітря над Лондоном гігантську повітряну кулю "малюк Трамп", що зображає американського лідера немовлям у підгузку і зі смартфоном у руці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на британські ЗМІ.

Так званий "малюк Трамп" піднявся в повітря з площі біля Вестмінстерського палацу, де проходять засідання парламенту. У цей час активісти утримують кулю на мотузці приблизно за 15 метрів над землею.

Раніше повідомляли, що активісти руху Stop Trump узгодили акцію запуску повітряного "Трампа" з мером Лондона Садіком Ханом. Їм удалося зібрати 10 тис. підписів під петицією, що закликає владу Лондона дозволити проведення акції в день приїзду Трампа в столицю.

Рішення лондонській мерії схвалити запуск повітряної кулі викликало багато суперечок серед британської громадськості і було різко скритиковане прихильниками Трампа і у США, і у Великобританії. У відповідь на це Хан заявив, що не має наміру "обмежувати свободу слова просто тому, що хтось може образитися".

"Наскільки мені відомо, також буде проходити демонстрація на підтримку Трампа, її я теж не забороняв!" - зазначив мер Лондона.

Нагадаємо, Трамп прибув з офіційним візитом у Велику Британію. У четвер ввечері президент США і його дружина Меланія відвідали гала-вечерю, організовану британською прем'єр-міністром Терезою Мей.

На ранок і першу половину дня п'ятниці у Трампа заплановані переговори з Мей у заміській резиденції. Потім вони вирушають у Віндзорський замок у графстві Беркшир, де у них запланована зустріч із королевою Великобританії Єлизаветою II.

У п'ятницю ввечері президент США і перша леді вирушать до Шотландії, де, як очікується, вони відвідають гольф-клуб і готель Trump Turnberry.

На початку свого візиту Трамп уже розкритикував план виходу Британії з ЄС, запропонований Мей. На його думку, "м'який" brexit може перешкодити торговельній угоді США і Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram