ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин написав листа Трампу

Президент США назвав послання "великим прогресом".

Кім Чен Ин написав листа Трампу
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин написав листа президентові США Дональду Трампу.

Про це повідомив Трамп у своєму мікроблозі Twitter.

"Дуже гарний лист від керівника Північної Кореї Кіма. Великий прогрес!" - прокоментував послання американський президент.

Трамп прикріпив до повідомлення оригінал листа і його переклад англійською мовою.

У своєму листі Кім Чен Ин згадує про саміт у Сингапурі, називає його "початком значимого шляху", а також дякує Трампу за "екстраординарні зусилля для зближення відносин" між КНДР і США.

"Переконаний, що сильна воля, щирі зусилля і унікальний підхід, продемонстровані мною і вами для відкриття нового майбутнього між КНДР і США, неодмінно принесуть результати", - наголосив голова КНДР.

Кім Чен Ин висловив побажання, щоб "довіра і впевненість" президента США ґрунтувалися на "практичних діях", а також зазначив, що сподівається на нову зустріч "на тлі епохального прогресу".

Фото: twitter.com/realDonaldTrump

Нагадаємо, 12 червня в Сингапурі відбулася перша в історії зустріч діючого президента США з лідером Північної Кореї. За підсумками зустрічі Кім Чен Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв, "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори в Сингапурі пройдуть добре. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, своєю чергою, запросив президента США в липні відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на найвищому рівні.

Пізніше Трамп зазначив, що зустріч з Кім Чен Ином "була цікавим і дуже позитивним досвідом". Він також заявив, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram