ГоловнаСвіт

Freedom House пояснила Трампу, чому не варто "дружити" з Путіним

Зустріч лідерів США і Росії відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Міжнародна організація Freedom House запропонувала президенту США Дональду Трампу перелік причин, чому, на думку організації, Путін не є нормальним і з ним не варто заводити дружбу.

Організація звертає увагу на те, що Кремль звинувачують в організації вбивств за кордоном, Росія тримає в ув'язненні політичних опонентів, увірвалася в Грузію і Україну, підтримує диктаторів у низці країн і націоналістичні партії в Європі.

"Путін відправив російських спецназівців до Криму в лютому 2014 року, після того, як протестувальники домоглися усунення корумпованого українського президента Віктора Януковича, контрольованого Кремлем. Захопивши контроль над регіоном силою, окупаційна влада сфальсифікувала референдум, щоб провести його формальну анексію Росією, не визнану міжнародним співтовариством", - відзначають в організації.

Напередодні Дональд Трамп заявив, що не може описати президента Росії ні як ворога, ні як друга, але сподівається, що лідери двох країн "колись" зможуть стати друзями. Ці слова прозвучали напередодні початку саміту лідерів Росії і США, який відбудеться 16 липня в Гельсінкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram