ГоловнаСвіт

Італія не буде збільшувати витрати на оборону, - прем'єр

Джузеппе Конте заявив, що зобов'язання з витрат країна успадкувала від минулого уряду.

Італія не буде збільшувати витрати на оборону, - прем'єр
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що Італія не направлятиме додаткові витрати на оборону.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство АНСА.

"Італія успадкувала (від колишнього італійського уряду, - ред.) зобов'язання з витрат, які стосуються внеску в НАТО, і які ми не змінювали. Ніяких додаткових витрат у нас не буде", - сказав Конте.

Також Конте заявив, що у нього немає ніяких конфліктів з президентом Франції Емманюелем Макроном, який недавно критикував владу Італії за їхню позицію з питань міграції. У той же час, італійський прем'єр заявив про готовність захищати позицію країни щодо мігрантів. Як повідомлялося, минулого місяця Італія відмовилася прийняти низку судів з мігрантами, через що країну розкритикували її союзники з ЄС.

"Немає ніякого єхидства, ніякої конкретної конфліктної ситуації, але є чітка позиція Італії. Відносини відмінні, але в тому, що стосується окремих питань міграції, наша позиція сповнена рішучості, і ми готові захищати її в усіх інстанціях", - сказав прем'єр Італії.

Нагадаємо, раніше Трамп направив лідерам країн-членів НАТО послання з вимогою виконати зобов'язання щодо підвищення оборонних витрат. У ньому президент США заявив, що вже "втрачає терпіння" в очікуванні виконання даних ними обіцянок.

На саміті НАТО Трамп виступив з ініціативою підняти з 2% до 4% від національних ВВП мінімальні внески на оборону від кожного члена Альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram