ГоловнаСвіт

Повінь у Японії забрала життя майже 200 осіб

Пошук зниклих безвісти триває.

До 199 людей зросла кількість загиблих у результаті повені в Японії, повідомив у четвер журналістам генсек кабінету міністрів Есіхіде Суга. Він зазначив, що ця цифра не є остаточною, пошук людей у постраждалих від стихії районах триває, пише "Інтерфакс-Україна".

Чиновник повідомив, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який у середу відвідав один з найбільш постраждалих районів країни, в четвер вирушить у наступний.

Раніше повідомляли, що голова японського уряду у зв'язку зі сформованою ситуацією скасував раніше заплановані закордонні поїздки.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб людям не довелося жити в некомфортних умовах і тимчасових притулках", - заявив прем'єр на засіданні уряду.

Не менш ніж 10 тис. осіб, евакуйованих з небезпечних районів, зараз живуть у наметах й інших тимчасових притулках.

За інформацією ЗМІ, уряд прийняв рішення використати резервний фонд бюджету на 2018 рік для ліквідації наслідків стихійного лиха.

Повінь спричинена потужними зливами в центральних і південно-західних районах Японії минулого тижня. Через це розлилися річки і зійшли селі. Сильні дощі виникли через вплив тайфуну "Прапірун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram