ГоловнаСвіт

Трамп: Росія контролює Німеччину за допомогою енергоресурсів

Президент США назвав "сумною" енергетичну угоду між Берліном і Москвою.

Трамп: Росія контролює Німеччину за допомогою енергоресурсів
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп розкритикував енергетичну угоду між Берліном і Москвою і заявив, що Росія контролює Німеччину за допомогою енергетичних ресурсів.

Про це він заявив перед початком саміту НАТО в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, це дуже сумно, коли Німеччина укладає масштабну угоду з Росією щодо нафти і газу", - сказав Трамп під час робочого сніданку з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Я вважаю, що Німеччина - це заручник Росії, тому що Німеччина отримує так багато енергії від Росії", - додав президент США.

При цьому нагадав, що колишній канцлер ФРН Герхард Шрьодер є одним із керівників проекту газопроводу ("Північний потік-2", - ред), і що "майже 70% Німеччини буде під контролем Росії за допомогою (поставок, - ред.) природного газу".

Нагадаємо, першою країною, в якій компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво, стала Німеччина. Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Голова "Газпрому" заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться в десять разів. Президент Петро Порошенко назвав "Північний потік-2" політичним хабарем за лояльність до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram