ГоловнаСвіт

Греція висилає двох російських дипломатів

Їх звинуватили у втручанні у внутрішні справи Греції.

Греція висилає двох російських дипломатів
Фото: EPA/UPG

Уряд Греції вирішив вислати з країни двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом. Їх звинуватили у втручанні у внутрішні справи і в діях проти національної безпеки Греції.

Конкретно йдеться про спроби збору і поширення інформації, а також підкуп державних чиновників, пише з посиланням на власні джерела "Катерміні".

Один з дипломатів, яких вирішила вислати Греція, - співробітник російського посольства Віктор Яковлєв.

Як пише газета, незважаючи на зусилля грецького уряду зберігати добрі відносини з Росією, останнім часом її представники намагаються втручатися у внутрішні справи Греції, розширити вплив Імператорського православного палестинського товариства - створеної в Росії міжнародної організації, яка займається питаннями паломництва і гуманітарного співробітництва народів Близького Сходу.

Стверджується, що за допомогою грошових пожертвувань росіяни намагаються вплинути на митрополитів Грецької православної церкви, ченців Афону і на церковні представництва в містах у "дражливих питаннях", зокрема в питанні перейменування Македонії. Цим вони негативно впливають на становище Греції на Балканах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram