ГоловнаСвіт

В Азербайджані під час акції протесту загинули двоє поліцейських

Заворушення почалися після того, як група людей зібралася біля будівлі адміністрації і спробувала провести там мітинг.

В Азербайджані під час акції протесту загинули двоє поліцейських
Фото: rferl.org

В Азербайджані загинули двоє поліцейських, які брали участь у припиненні заворушень у Гянджі, де раніше стався напад на мера міста.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Представник управління МВС країни повідомив, що загинули заступник начальника Головного управління поліції міста Гянджі Ільгар Балакішієв і заступник начальника поліції Нізамінського району Гянджі Самед Аббасов. Вони обидва померли від ударів колото-ріжучими предметами.

За повідомленнями очевидців, заворушення почалися після того, як група людей зібралася біля будівлі адміністрації і спробувала провести там мітинг на підтримку Юніса Сафарова, затриманого за підозрою в скоєнні замаху на мера міста Ельмара Велієва 3 липня. Тоді в результаті нападу Велієв і його охоронець отримали поранення і були госпіталізовані.

Жителі Гянджі повідомили, що по дорозі до будівлі адміністрації мітингувальники пройшли через міський парк. Поліція спостерігала, але не втручалася, оскільки демонстранти не проявляли агресії.

Заворушення почалися вже біля будівлі адміністрації. За повідомленням правоохоронців, було затримано 40 осіб. В офіційному повідомленні МВС ідеться, що порядок у центрі міста було відновлено за півгодини.

Гянджа - друге за площею і третє за чисельністю населення місто Азербайджану, розташоване в східній частині країни.

Нагадаємо, в січні представники азербайджанської громади провели мітинг біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України в Києві. Вони закликали правоохоронців протидіяти криміналітету, який чинить тиск на азербайджанців в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram