ГоловнаСвіт

Глава Міноборони Британії звинуватив Росію у смерті отруєної "Новачком" жінки

44-річна Дон Стерджесс померла 8 липня.

Глава Міноборони Британії звинуватив Росію у смерті отруєної "Новачком" жінки
Министр обороны Великобритании Гэвин Уильямсон
Фото: EPA/UPG

Росія причетна до смерті жінки, яка померла 8 липня в результаті отруєння нервово-паралітичним газом "Новачок".

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон, повідомляє Reuters.

Вільямсона в парламенті запитали про загрозу, з якою зіткнулися люди в Британії після смерті жінки, отруєння якої спричинене речовиною "Новачок".

"Реальність полягає в тому, що Росія напала на британську землю, яка бачила смерть британського громадянина", - сказав він.

Міністр висловив сподівання, що світ об'єднається з Британією, засудивши цей акт.

Нагадаємо, ввечері 8 червня в лікарні Британії померла 44-річна Дон Стерджесс, яка була госпіталізована після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Її партнер 45-річний Чарлі Роулі, який також отримав дозу речовини, перебуває в критичному стані.

Чарлі Роулі і Дон Стерджесс потрапили в лікарню в суботу, 30 червня. Спочатку лікарі припускали, що у них передозування наркотиками. Але пізніше експерти, які досліджували проби, взяті у постраждалих, дійшли до висновку, що чоловік і жінка зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою отруїли екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

У поліції вважають, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху. Ймовірно, вони вступили в контакт з речовиною випадково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram