ГоловнаСвіт

З таїландської печери підняли п'яту дитину

Через дощі рятувальна операція може затягнутися.

З таїландської печери підняли п'яту дитину
Детская футбольная команда найдена в пещере
Фото: скриншот видео

Із затопленої печери в Таїланді дайвери врятували п'ятого хлопчика. Це підтвердила влада країни, передає The Independent.

Сьогодні розпочався другий етап рятувальної операції. Хлопчика вдалося врятувати через п'ять-шість годин після її початку.

Під час першого етапу операції вдалося підняти з печери чотирьох підлітків. Першими врятували найбільш ослаблених дітей: рятувальники наділи на них кисневі маски і тримали прив'язаними біля себе, поки вибиралися на світло.

Сьогодні вночі в Таїланді знову пішов дощ, через що може піднятися рівень води і це ускладнить роботу.

У печері залишаються ще семеро хлопчиків і їхній тренер. Вони перебувають там уже 17 днів. Рятувальники прогнозують, що зможуть закінчити операцію і підняти всіх людей на поверхню за три-чотири дні.

Напередодні повідомляли про порятунок шістьох підлітків, проте пізніше влада підтвердила підняття тільки чотирьох дітей.

Нагадаємо, 23 червня 2018 року в Таїланді 12 підлітків віком 11-16 років і їхній тренер зникли під час походу в печерний комплекс. 2 липня їх усіх знайшли живими в одній із печер. Група виявилася заблокована підвищений рівень води в підземеллі. 8 липня рятувальники почали евакуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram