ГоловнаСвіт

Жінка, отруєна "Новачком" у британському Еймсбері, померла

Її партнер, який також отримав дозу речовини, - у критичному стані.

Жінка, отруєна "Новачком" у британському Еймсбері, померла
Фото: EPA/UPG

У Великобританії померла 44-річна Дон Стерджесс, госпіталізована після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Її партнер 45-річний Чарлі Роулі, який також отримав дозу речовини, перебуває у критичному стані.

"Слідчі розслідують справу про вбивство після того, як жінка, яка зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новачок" в Еймсбері в графстві Вілтшир, померла в лікарні цього вечора", - повідомили в британській поліції.

Зазначають, що розслідування проводить контртерористичне управління Скотленд-Ярду.

Британські політики відреагували на смерть Дон Стерджесс негайно й одностайно.

"Мене обурила і потрясла смерть Дон Стерджесс. Надсилаю її сім'ї та близьким мої співчуття. Поліція і працівники органів безпеки працюють над терміновим встановленням фактів цього інциденту, який тепер розслідується як вбивство", - заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

Нагадаємо, Чарлі Роулі і Дон Стерджесс потрапили в лікарню в суботу, 30 червня. Спочатку лікарі припускали, що в них передозування наркотиками. Але пізніше експерти, які досліджували проби, взяті у постраждалих, прийшли до висновку, що чоловік і жінка зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою отруїли екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

У поліції вважають, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху. Ймовірно, вони контактували з речовиною випадково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram