ГоловнаСвіт

Ердоган одним указом звільнив понад 18 тисяч держслужбовців

Указом також припиняється діяльність 12 неурядових організацій, трьох газет і одного телеканалу.

Ердоган одним указом звільнив понад 18 тисяч держслужбовців
Фото: EPA/UPG

У Туреччині в неділю, 8 липня, спеціальним указом звільнено 18 632 держслужбовців. Серед звільнених - понад дев'ять тисяч поліцейських, близько шести тисяч військових, а також вчителі і викладачі університетів. Указом також припиняється діяльність 12 неурядових організацій, трьох газет і одного телеканалу. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Приводом для рішення послужили ймовірні зв'язки з терористичними угрупованнями або діяльність, спрямована проти безпеки держави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган ввів у країні режим надзвичайного стану 15 липня 2016 року після невдалого путчу. Цього квітня його було продовжено вже всьоме поспіль. Турецька опозиція закликає скасувати його.

За даними ООН, за цей період за підозрою в підтримці путчу заарештували майже 160 тисяч осіб, своїх посад позбулися близько 152 тисяч держслужбовців.

Минулі 24 червня президентські і парламентські вибори закінчилися перемогою президента Ердогана. Цими виборами був завершений перехід до президентської форми правління, яка значно розширила повноваження Ердогана. Тепер він зможе випускати декрети, які мають силу законів. Посада прем'єр-міністра скасовується.

Ердоган складе присягу 9 липня. За словами його прес-секретаря, того ж дня він представить новий кабінет міністрів, який і буде очолювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram