ГоловнаСвіт

Манафорта утримують в одиночній камері 23 години на добу, - адвокат

Екс-глава передвиборного штабу Трампа перебуває у в'язниці в Вірджинії.

Манафорта утримують в одиночній камері 23 години на добу, - адвокат
Фото: EPA/UPG

Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт утримується в одиночній тюремній камері 23 години на добу, щоб гарантувати його безпеку.

Про це розповів його адвокат Кевін Даунінг, інформує New York magazine.

Даунінг вважає, що Манафорт не зможе добре підготуватися до майбутніх судів, поки сидітиме в одиночній камері. "Він замкнений у своїй камері не менш ніж 23 години на добу (крім відвідування його адвокатів)", - повідомив юрист.

Крім того, адвокати Манафорта заявляють, що звинувачення його у тиску на свідків "не настільки погані", тому що вони не включали погроз фізичного насильства. Тому вони просять звільнити Манафорта з в'язниці.

Водночас прокурори офісу спецпрокурора Роберта Мюллера зазначають, що спроби Манафорта вплинути на свідків не менше шкодять системі правосуддя шляхом прихованого корумпованого переконання, ніж "через відкрите насильство".

Манафорт перебуває у VIP-секторі Північної в'язниці штату Північна Вірджинія. Його адвокат стверджує, що ув'язнення Манафорта "суворе" і є "обурливим порушенням громадянських свобод" його клієнта.

У середині червня окружний суд округу Колумбія у Вашингтоні скасував звільнення під заставу колишнього глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. Його взяли під варту у залі суду.

Це рішення стало відповіддю на повідомлення прокурорів про те, що Манафорт намагався втрутитися в справи свідків у його справі.

Манафорту загрожує 305 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram