>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Макрон приїде в Росію на півфінальний матч збірної Франції

Збірна Франції стала першим півфіналістом ЧС-2018.

Президент Франції Еммануель Макрон 10 липня відвідає матч збірної Франції на Чемпіонаті світу з футболу-2018, який відбудеться в Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляють західні ЗМІ з посиланням на заяву Єлисейського палацу.

Також Макрон у своєму Twitter привітав збірну Франції з перемогою й написав: "Побачимося у вівторок!"

Раніше президент Франції обіцяв відвідати Росію під час Чемпіонату світу з футболу, якщо збірна Франції вийде в півфінал.

Збірна Франції стала першим півфіналістом Чемпіонату світу з футболу, 6 липня перемігши у чвертьфіналі команду Уругваю - 2:0.

Чемпіонат світу в Росії, який розпочався 14 червня, проходить на тлі найбільшого з часів холодної війни загострення відносин РФ із Заходом.

У березні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що члени королівської сім'ї й британські міністри не поїдуть в РФ через отруєння колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в Солсбері. На знак солідарності дипломатичний бойкот підтримала Ісландія. Пізніше про своє рішення не їхати на церемонію відкриття чемпіонату заявив президент Польщі Анджей Дуда. Нагадаємо, у квітні 46 депутатів Європарламенту підписали заклик бойкотувати ЧС-2018 у Росії.

7 червня рішення не відвідувати Росію прийняли члени уряду Австралії.

Швеція відмовилася бойкотувати ЧС-2018 у Росії після виходу збірної в плей-оф, заявивши, що бойкот стосувався тільки церемонії відкриття мундіалю в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram