ГоловнаСвіт

Італійські журналісти подали позов проти України через загибель свого колеги на Донбасі

Інтереси країни захищатимуть Посольство України в Італії і Мін'юст.

Італійські журналісти подали позов проти України через загибель свого колеги на Донбасі

Організації італійських журналістів висунули цивільний позов проти України у зв'язку із загибеллю їхнього колеги Андреа Роккеллі на Донбасі чотири роки тому.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Адвокати асоціацій журналістів подали позов у суді присяжних під час першого засідання суду у справі звинувачення українського солдата Віталія Марківа в причетності до загибелі Роккеллі і російського дисидента, перекладача Андрія Миронова.

Цей позов подали Національна федерація італійської преси (FNSI), Асоціація журналістів Ломбардії і Асоціація фоторепортерів Cesura Lab, яку заснував Роккеллі.

Журналістські організації висунули позов на ім'я посла України в Італії Євгена Перелигіна. За даними дипломатичних джерел, суть цього позову поки що невідома. До наступного засідання у справі, призначеного на 14 вересня, дипломати у співпраці з адвокатом підсудного Раффаеле делла Валле повинні виробити подальший план дій.

Інтереси країни захищатиме Посольство України в Італії спільно з Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, італійський журналіст Роккеллі і його перекладач Миронов загинули під Слов'янськом у результаті мінометного обстрілу бойовиків. Також тоді отримав поранення французький стрингер Вільям Рогульон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram