ГоловнаСвіт

Литва вступила в "клуб багатих країн"

Процес вступу Литви в ОЕСР зайняв близько трьох років.

Литва вступила в "клуб багатих країн"
Фото: Макс Левин

Литва з 5 липня стала повноправним, 36-м членом Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), відомої також під назвою "клуб багатих країн". Про це повідомляють на сайті ОЕСР.

Процес вступу Литви в організацію зайняв близько трьох років. Договір про умови вступу було підписано генсеком ОЕСР і президентом Литви Далією Грібаускайте 30 травня 2018 року, пройшовши після цього ратифікацію в литовському Сеймі.

Інші балтійські країни вступили в ОЕСР раніше: Естонія - в 2010 році, Латвія - в 2016-му.

Організація економічного співробітництва і розвитку - міжнародна організація, яка об'єднує найбільш економічно розвинених країн світу - більшість держав Європейського Союзу, США, Австралію, Корею, Японію та інші. Штаб-квартира розташована в Парижі (Франція).

Договір про ОЕСР було підписано 14 грудня 1960 року в Парижі, набув чинності 30 вересня 1961. Договір укладено з метою координації економічної політики країн-членів ОЕСР і надання допомоги країнам, що розвиваються. ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації, в рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram