ГоловнаСвіт

Євросоюз призупинив фінансову допомогу Молдові

Молдовська сторона не виконала політичних умов.

Євросоюз призупинив фінансову допомогу Молдові
Фото: rtr.md

Європейська комісія призупинила рішення про надання Молдові фінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро.

Про це поінформували в Делегації ЄС у Республіці Молдова, повідомляє Укрінформ.

«Фінансування в рамках Програми макрофінансової допомоги для Молдови було обумовлене успішною реалізацією конкретних заходів економічної політики, включених у Меморандум про взаєморозуміння, і виконанням політичних умов, пов'язаних з повагою до демократичних механізмів, верховенства права і прав людини», - йдеться в оприлюдненому прес-комюніке Делегації.

Повідомляють також, що проведений Єврокомісією спільно зі Службою зовнішніх зв'язків ЄС аналіз показав, що політичні умови молдовською стороною не були виконані.

Наголошено, що аналіз проведено в контексті останніх політичних подій у Молдові, пов'язаних, зокрема, з рішенням Верховного суду Молдови про невизнання результатів виборів мера Кишинева.

«Тож на підставі проведеного аналізу переказування першого траншу фінансової допомоги для Молдови було припинено», - наголошено в комюніке Делегації ЄС у Кишиневі.

Як повідомляли, раніше Верховний суд Молдови анулював результати виборів мера Кишинева, перемогу на яких здобув лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Нестасе.

Свою стурбованість рішенням судової інстанції висловили в ЄС і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram