ГоловнаСвіт

В операції з порятунку дітей, знайдених у тайській печері, брав участь дайвер з України

Всеволод Коробов працює інструктором з дайвінгу в місті Пхукет.

Дайвер з України Всеволод Коробов брав участь у рятувальній операції в Таїланді, де 12 дітей і їхній тренер виявилися в затопленій печері. Вони провели там дев'ять днів, поки до них не дісталися рятувальники, передає ВВС-Україна.

За інформацією видання, Коробов працює інструктором з дайвінгу в місті Пхукет. Під час рятувальної операції він пройшов складну трикілометрову ділянку в затопленій печері.

Фото: ВВС-Україна

Дайвер розповів, що він і його друг Максим прилетіли в печеру зі зниклими дітьми 29 червня.

"Нашим завданням було навчити тайських морських котиків пірнати в таких складних печерах, оскільки з'ясувалося, що в них немає досвіду такого занурення", - пояснив Коробов.

Він додав, що місцеві військові включили його і його друга в рятувальну команду.

Нагадаємо, дитяча футбольна команда разом з тренером зникла 23 червня. Взуття та велосипеди дітей виявили біля входу в печеру наступного дня і відразу ж почали пошуки. Однак через проливні дощі печера виявилася частково затопленою.

Міністр внутрішніх справ Таїланду заявив, що знайдених у печері дітей вирішили доставити на поверхню за допомогою дайверів.

Відомо, що всі діти в стабільному стані, сьогодні вони отримали воду, їжу з високим умістом білка і деякі ліки "як превентивний захід". Незважаючи на те, що ніхто з дітей не вміє плавати, хлопчикам доведеться пройти базове навчання дайвінгу, щоб вибратися з печери за тим же складним маршрутом, за яким їх знайшли дайвери.

Одночасно рятувальники продовжують відкачувати воду, хоча це не дає відчутного ефекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram