ГоловнаСвіт

У Грузії понад 100 жінок-в'язнів оголосили голодування

Голодувальники вважають образливими висновки правозахисників.

У Грузії понад 100 жінок-в'язнів оголосили голодування
Фото: samoozdorovlenie.ru

У Грузії 109 жінок-ув'язнених установи з виконання покарань  №5 оголосили голодування. Про це повідомляє Грузія-онлайн з посиланням на міністерство пробації та виконання покарань.

"Ув'язнені оголосили голодування після публікації звіту про становище жінок і неповнолітніх засуджених. Доповідь була підготовлена НПО «Центр прав людини» та апаратом Народного захисника за фінансової підтримки Болгарського фонду розвитку", - йдеться в повідомленні.

У звіті говориться, що в жіночій в'язниці №5 досі існує незаконна практика, коли в'язнів під час обшуку роздягають догола та змушують присідати.

Жінки-ув'язнені, котрі голодують,  не згодні з висновками правозахисників. Дані з опублікованого звіту вони вважають образливими. Тепер в'язні вимагають публічних вибачень.

Представник «Центру прав людини» Нестан Лондарідзе побоюється, що адміністрація в'язниці маніпулює засудженими. Правозахисники впевнені в точності відомостей з опублікованого звіту.

Слід зазначити, що в доповіді йдеться і про інші порушення, виявлені в установі з виконання покарань №5. Серед них - брак гарячої води та погані санітарно-гігієнічні умови в камерах.

Міністерство пробації у зв'язку зі звітом раніше поширило заяву. У ній ідеться, що перевірка ув'язнених  у грузинських тюрмах цілком відповідає європейським стандартам і конвенції про права людини. У відомстві також зазначили, що перевірка в'язнів є строго регламентованою. Вона проходить за допомогою сканера, і тільки після контакту в'язнів із зовнішнім світом.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram