ГоловнаСвіт

У США влаштували численні акції протесту проти імміграційної політики Трампа

У США влаштували численні акції протесту проти імміграційної політики Трампа
Фото: EPA/UPG

У суботу групи захисту іммігрантів організували сотні протестних маршів у всіх куточках Сполучених Штатів Америки на знак протесту проти політики "нульової толерантності" президента Дональда Трампа щодо нелегальної імміграції.

Про це пише "Голос Америки".

Коаліція лівих активістів, включаючи групи, що організовували масові жіночі марші останніх двох років, зібралася провести понад 600 демонстрацій по всій країні за участю сотень тисяч чоловік.

Організатори заявили, що здобули рішучу підтримку від матерів, які виступали проти колишньої політики адміністрації Трампа розділення дітей зі своїми батьками на кордоні США і Мексики. Одна з таких груп організувала суботній мітинг у Портленді, штат Орегон.

Протести заплановано як у великих центрах - Вашингтон, Лос-Анджелес і Нью-Йорк, так і в невеликих місцевих спільнотах по всій країні, серед інших у регіоні Аппалачів і на Середньому Заході.

Суботні мітинги мають фінансування і підтримку з боку деяких великих організацій, включаючи Американський союз громадянських свобод і MoveOn.org.

Відповідно до політики "нульової толерантності" федеральний уряд почав переслідування всіх мігрантів, які потрапили в країну незаконно. Під тиском громадськості Трамп скасував рішення забирати дітей від своїх затриманих батьків-нелегалів. Але близько двох тисяч дітей все ще утримуються окремо від батьків, причому останні кажуть, що вони не знають, як тепер знайти своїх дітей.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram