ГоловнаСвіт

Лідери ЄС затвердили план боротьби з нелегальною міграцією

Єврорада спробує створити регіональні центри прийому біженців на добровільній основі.

Лідери ЄС затвердили план боротьби з нелегальною міграцією
Фото: news-front.info

Лідери Євросоюзу затвердили план боротьби з міграційною кризою. Про це в Twitter повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск.

"Щоб остаточно порушити бізнес-модель контрабандистів, тим самим запобігши трагічним втратам життя, необхідно усунути стимул відправлятися в небезпечні подорожі. Це вимагає нового підходу, заснованого на спільних або взаємодоповнюючих діях держав-членів на прийом тих, хто шукає притулок. У цьому контексті Європейська Рада закликає оперативно вивчити концепцію створення регіональних центрів прийому", - йдеться в підсумковому документі, розміщеному на сайті Європейської ради.

Крім того, в документі йдеться, що країни ЄС будуть приймати мігрантів на добровільній основі.

"Рішення проблеми міграції вимагає партнерства з Африкою. Нам потрібно вивести нашу співпрацю з Африкою на новий рівень. Це вимагає не тільки збільшення фінансування. Особливу увагу слід приділити освіті, охороні здоров'я, інфраструктурі, інноваціям. Африка - наш сусід", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте виступає за створення європейських центрів, які обробляли б клопотання про притулок біженців у них на батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram