ГоловнаСвіт

Reuters: Компанія Манафорта отримала від Дерипаски кредит на 10 млн

Це виявив агент ФБР під час обшуку.

Російський бізнесмен Олег Дерипаска видав кредит на 10 млн доларів одній із компаній екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа - Пола Манафорта і його дружини.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на матеріали справи.

Зазначається, що агент ФБР дав письмові свідчення про те, що він знайшов цю позику, коли досліджував податкові декларації компанії під час обшуку в квартирі Манафорта у Вірджинії.

У документах йдеться, що в 2005-2006 роках Дерипаска фінансував роботу Манафорта в Україні. Ці дані вказують на те, що зі слідством може співпрацювати один з колишніх партнерів Манафорта. Ім'я джерела цієї інформації в документах затерто.

Нагадаємо, Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року.

У жовтні 2017 року проти нього було висунуто звинувачення в тому, що він протягом кількох років лобіював інтереси екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований в США як "іноземний агент", а також ухилявся від сплати податків.

Також слідство США зацікавилося суперечкою Манафорта і Дерипаски через ТБ-проект в Україні.

15 червня Манафорту змінили запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою. Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує імовірне втручання Росії у вибори президента США, звинуватив Манафорта у тиску на свідків.

Дерипаска назвав цю інформацію неправдивою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram