ГоловнаСвіт

В Японії онлайн-троль зарізав автора лекції про тролінг

Наступного дня злочинець здався поліції

В Японії онлайн-троль зарізав автора лекції про тролінг
Фото: rus.delfi.ee

У японському місті Фукуока убито популярного блогера Кенітіро Окамото, відомого під псевдонімом Hagex. Окамото вбили після того, як він виступив з лекцією про інтернет-тролінг, пише ВВС.

Убивство сталося в неділю, 24 червня, о 8-й вечора за місцевим часом у туалеті, куди 41-річний Окамото вирушив одразу після лекції. Нападник завдав чоловікові кількох поранень ножем і втік із місця злочину на велосипеді, пише газета "Асахі Сімбун".

Наступного дня злочинець здався поліції. Ним виявився 42-річний безробітний житель Фукуоки Хідеміцу Мацумото. Він не був особисто знайомий з Окамото, але, як заявив чоловік поліції, мав конфлікт з блогером в інтернеті.

До вбивства читачі блогу не знали справжнього імені Hagex, на конференції він виступав під своїм онлайн-псевдонімом.

Hagex писав в особистому блозі про небезпеки тролінгу і образ в інтернеті: в основному записи містили перепости кількох повідомлень тролів з погрозами і коментарями самого блогера на цю тему. У тому числі він писав і про повідомлення Мацумото, який, за даними The Verge, постійно міняв псевдоніми і неодноразово критикував Окамото.

Під своїм іменем Окамото був відомий як експерт з кібербезпеки. Знайомі блогера розповіли "Асахі Сімбун", що він побоювався розкриття своєї особи в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram