ГоловнаСвіт

Євросоюз має намір зробити жорсткішими правила перевезення готівки

Кошти на суму 10 тис. євро і більше підпадають під декларування.

Євросоюз має намір зробити жорсткішими правила перевезення готівки

Для боротьби з фінансуванням тероризму та схемами відмивання грошей Комітет постійних представників країн Європейського Союзу погодив регламент, що стосується ввезення і вивезення готівкових коштів, повідомляє Ліга.net.

"Нове законодавство зобов'язує будь-якого громадянина, який в'їжджає в ЄС або виїжджає з ЄС і має готівкові кошти на суму €10 тис. або більше, декларувати їх митним органам. Декларацію слід оформити незалежно від того, чи мають мандрівники готівку при собі, в багажі або транспортних засобах. На прохання влади вони повинні будуть зробити це доступним для контролю", - йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

До слова, ліміт на готівкові кошти в розмірі понад €10 тис. чинний з 2007 року, але тепер до них прирівняні золоті прикраси, вироби та платіжні картки, які не прив'язані до рахунків у європейських банках.

Для перевірки пересилання готівки в поштових посилках, кур'єрських доставках і вантажах у контейнерах пропонують наділити спеціальними повноваженнями компетентні органи, які в разі потреби зможуть запросити у відправників й одержувачів оприлюднити декларацію.

Нові правила набудуть чинності після затвердження Радою ЄС і Європейським парламентом, а також публікації в Офіційному журналі ЄС.

Раніше повідомляли, що Євросоюз готується підвищити вартість шенгенських віз до 80 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram