ГоловнаСвіт

У Чехії призначили новий уряд

Партія Бабіша в коаліції із соціал-демократами спиратиметься на підтримку комуністів.

У Чехії призначили новий уряд
Андрей Бабиш
Фото: EPA/UPG

Президент Чехії Мілош Земан призначив у середу новий склад уряду, главою якого залишився Андрей Бабіш. Його сформувала коаліція політичного руху "Акція невдоволених громадян", очолюваного Бабішом, і Чеської соціал-демократичної партії.

Про це повідомляє "Радіо Прага".

Попередній кабінет міністрів Бабіша в грудні 2017 року не зміг отримати вотум довіри в парламенті.

Новий уряд також не має більшості в парламенті, але його збираються підтримати комуністи. Таким чином, Комуністична партія Чехії та Моравії вперше з 1989 року відіграватиме роль у владі.

Лідер Чеської соціал-демократичної партії Ян Гамачек став міністром внутрішніх справ і - тимчасово - міністром закордонних справ. Так сталося тому, що Земан відмовився призначати на посаду глави МЗС кандидата від ЧСДП Мирослава Похе. Соціал-демократи отримали ще три міністерські посади.

Також у Чехії поміняли міністра оборони (портфель Карли Шлехтової отримав Любомир Метнар, який у попередньому складі був міністром внутрішніх справ) і кілька інших членів кабміну.

Голосування за новий склад уряду в парламенті Чехії відбудеться 11 липня, через дев'ять місяців після перемоги "Акції невдоволених громадян" на виборах.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram