ГоловнаСвіт

Закон про вихід Великої Британії з ЄС набув чинності

Королева схвалила законопроект, прийнятий парламентом.

Закон про вихід Великої Британії з ЄС набув чинності
Фото: EPA/UPG

Урядовий закон про вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу (The EU Withdrawal Act) набув чинності: королева Великобританії Єлизавета II у вівторок надала королівську згоду на вихід країни з ЄС. Про це оголосив спікер Палати громад Джон Беркоу, повідомляє ВВС.

"Я повинен повідомити Палаті, відповідно до закону про Королівські акти 1967, про те, що її Величність висловила її королівську згоду на такі акти ... Закону про вихід з Європейського Союзу 2018", - заявив спікер Беркоу під час засідання палати.

Документ дозволяє переводити законодавство ЄС у законодавство Великобританії, щоб забезпечити плавність Brexit. Документ також скасовує дію закону Європейських Співтовариств від 1972 року, за яким Британію взяли в ЄС.

Нагадаємо, Сполучене Королівство планує представити нові деталі свого бачення Brexit після саміту ЄС, який відбудеться в Брюсселі 28-29 червня. Раніше Брюссель і Лондон досягли прогресу  в декількох технічних розділах переговорів про Brexit, але залишаються серйозні розбіжності в питанні кордону з Північною Ірландією. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram