ГоловнаСвіт

Лівія відмовилася створювати центри для біженців

"Ми - проти будь-яких таборів для біженців у Лівії", - сказав заступник прем'єра.

Лівія відмовилася створювати центри для біженців
Фото: news-front.info

Лівія не має наміру створювати на своїй території центри для біженців, щоб перешкодити проникненню нелегальних мігрантів з Африки в Європу.

Про це заявив заступник прем'єра в уряді Лівії Ахмед Майтиг під час зустрічі з італійським міністром внутрішніх справ Маттео Сальвіні, передає Deutsche Welle.

"Ми - проти будь-яких таборів для біженців у Лівії", - наголосив Майтиг.

Федеральний секретар правопопулістської "Ліги", своєю чергою, ще раз підтвердив свою позицію, повернувшись у Рим. Сальвіні висловив упевненість, що подібні центри для прийому біженців і встановлення їх особи повинні бути створені на півдні Лівії, в Нігері, Малі, Чаді та Судані.

За даними італійського МВС, близько 11 тис. мігрантів з початку року переправилися морем з Лівії до Італії. Це на 80% менше, ніж за аналогічний період у 2016-му та 2017 роках.

Нагадаємо, з липня минулого року року Рим активно бореться з особами, які незаконно перевозять мігрантів до Європи. 11 червня стало відомо, що Італія і Мальта відмовилися прийняти судно Aquarius з 629 біженцями на борту.

Президент Франції Еммануель Макрон тоді звинуватив Італію в цинізмі і безвідповідальності. Мігрантів прийняла іспанська Валенсія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram