ГоловнаСвіт

Путін змінив командувача Чорноморським флотом

Обвинуваченого в окупації Криму адмірала Вітка переведено в головне командування.

Путін змінив командувача Чорноморським флотом
Александр Витко

Президент Росії Володимир Путін змінив командувача Чорноморським флотом. Адмірала Олександра Вітка, який раніше командував флотом і є фігурантом кримінальної справи в Україні, скерували до нового місця військової служби - Головне командування Військово-морського флоту РФ.

Новим командувачем ЧФ РФ став віце-адмірал Олександр Моїсєєв, повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони РФ.

Нагадаємо, українська прокуратура звинувачує Вітка в тому, що в період з 20 лютого 2014 року по 21 березня 2014 року він умисно вчинив злочинні дії з метою зміни меж території та державного кордону України; підбурював до скоєння державної зради; організував вчинення дій, спрямованих на пошкодження об'єктів, що мають важливе оборонне значення; спланував, підготував і взяв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України (ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111; ч. 3 ст. 27 ст. 113; ч. 2 ст. 28 ч. ч. 1, 2 ст. 437 КК України).

Віткові інкриміновано забезпечення військової окупації Криму; блокування військових частин ЗС України, транспортних комунікацій, захоплення будівель і споруд органів державної влади України. Усі ці дії призвели до втрати об'єктів державної власності на 1 трлн 80 млрд 352 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram