ГоловнаСвіт

Лукашенко: "Провалимося - треба буде до складу якоїсь держави йти"

За кілька днів до цього президент Білорусі зустрівся з Путіним.

Лукашенко: "Провалимося - треба буде до складу якоїсь держави йти"
Александр Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Олександр Лукашенко заявив, що в разі провалу в економіці "треба буде йти до складу якоїсь держави". 22 червня під час поїздки в один з регіонів Білорусі Лукашенко заявив, що від роботи економіки залежить доля країни. Насамперед повинні виконуватися ухвалені рішення.

"Слухайте, ми не в радянські часи живемо, коли ми збиралися на пленумі й умовляли одне одного. Якщо ми не будемо будувати так наші відносини, ми скоро підемо по світу без штанів. Прийшли вранці на нараду або ввечері ви проводите, намітили це зробити - це повинно бути зроблено залізобетонно. Причина одна невиконання - смерть. Ми на фронті. Якщо ми не витримаємо ці роки, провалимося, значить, треба буде до складу якоїсь держави йти або об нас просто витиратимуть ноги. Або, не дай Бог, розв'яжуть в Білорусі війну, як в Україні", - заявив Лукашенко.

Водночас Лукашенко не уточнив, звідки виходить загроза, хто може розв'язати війну і до складу якої держави у разі найгіршого сценарію розвитку подій може увійти Білорусь.

"Хочете - строєм ходіть, хочете - беріть пістолети і наведіть тут лад. Це ваші проблеми", - сказав Лукашенко чиновникам, відповідальним за сільське господарство.

Таку заяву Лукашенко зробив незабаром після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. Зустріч відбулася 19 червня у Мінську.

Нагадаємо, раніше Лукашенко розкритикував прагнення Росії "приватизувати Перемогу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram