ГоловнаСвіт

YouTube анонсував запуск платної підписки, розділ з товарами і прем'єри відео

YouTube анонсував запуск платної підписки, розділ з товарами і прем'єри відео
Фото: mojevijesti.ba

Відеосервіс YouTube анонсував платну підписку, розділ з товарами і новий формат відео - "Прем'єри".

Про це повідомляють в офіційному блозі YouTube.

Платна підписка на канал коштуватиме $4,99 на місяць. Зазначають, що за це користувач отримає унікальні бейджів, нові емодзі, а також ексклюзивний контент від блогера. Функція буде доступна на каналах зі 100 тис. передплатників і більше.

Представники YouTube розповіли, що деякі блогери вже встигли протестувати підписку - наприклад, комік Майк Фалзон із січня потроїв свій дохід з платформи.

YouTube також представив розділ з товарами. Спершу функція буде доступна блогерам з США зі 10 тис. підписниками і більше. Представники YouTube розповіли, що аніматор Джошуа Слайс, автор каналу про намальованого павука Лукаса, заробив за допомогою цієї функції близько $1 млн за 18 днів.

Також YouTube анонсував новий формат відео - "Прем'єри", в якому блогери зможуть публікувати раніше записані відео, поруч з якими буде з'являтися "живий" чат, у якому користувачі зможуть спілкуватися один з одним і самим блогером. Саме в рамках цього платні підписники зможуть скористатися додатковими можливостями: бейджами, емодзі і т.д.

Нагадаємо, 2015 року YouTube запустив платний сервіс без реклами.

Торік YouTube відмовився от анотацій - тексту і наліпок з гіперпосиланнями, які з'являються поверх відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram