ГоловнаСвіт

Згаданий у зв'язку з "кокаїновою справою" посол РФ в Аргентині став послом у Мексиці

У лютому в російському посольстві в Аргентині знайшли майже 400 кг кокаїну.

Згаданий у зв'язку з "кокаїновою справою" посол РФ в Аргентині став послом у Мексиці
Фото: clarin.com

Президент РФ Володимир Путін змінив послів Росії в Аргентині і в Мексиці. Зокрема, президент звільнив Віктора Коронеллі від обов'язків посла Російської Федерації в Аргентинській Республіці і призначив його послом Російської Федерації в Мексиканських Сполучених Штатах, повідомляє Интерфакс.

Агентство нагадує, що в лютому в аргентинських ЗМІ з'явилася інформація про виявлення близько 400 кг кокаїну у валізах в будівлі школи посольства РФ у Буенос-Айресі. За даними ЗМІ, протягом операції правоохоронних органів для припинення каналу наркопостачання кокаїн замінили на борошно.

Пізніше в МЗС РФ повідомили, що правоохоронні органи Росії та Аргентини провели спільну операцію з припинення каналу постачання великої партії кокаїну в Європу. Наркотик виявили готовим до відправлення півтора року тому в одній з допоміжних будівель посольства Росії в Буенос-Айресі. Стверджують, що кокаїн належав співробітнику технічного складу установи, відрядження якого на той момент закінчилося.

За офіційною версією, посол Коронеллі повідомив у МЗС РФ про зберігання в посольській школі валіз із кокаїном.

За словами посла, заарештований у "кокаїновій справі" Абянов, займаючи посаду завгоспа посольства Росії в Аргентині, сховав валізи на території шкільно-житлового комплексу, очікуючи можливості здійснити відправлення вантажу.

Абянов же стверджував, що вантаж був упакований як дипломатична пошта і відправлявся з 2012 року за допомогою військово-транспортної авіації через Уругвай у Москву.

За даними The Telegraph, до операції доставки "кокаїну" з Аргентини в РФ причетний екс-голова ФСБ Микола Патрушев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram