ГоловнаСвіт

У Росії члена правління великої енергокомпанії заарештували за підозрою у шпигунстві

Карині Цуркан інкримінують співпрацю із зовнішньою розвідкою Румунії.

У Росії члена правління великої енергокомпанії заарештували за підозрою у шпигунстві
Фото: torange.biz

Суд у Москві заарештував члена правління російської енергетичної компанії "Интер РАО" Карину Цуркан за підозрою у шпигунстві. Про це пише "Коммерсант" з посиланням на джерела.

За даними видання, їй інкримінують співпрацю з бізнесменами, нібито пов'язаними із зовнішньою розвідкою Румунії. У компанії стверджують, що член правління Цуркан перебуває у відпустці.

Джерело ТАСС, ознайомлене із ситуацією, також підтвердило, що мова йде про члена правління "Интер РАО". Представник суду повідомив агентству, що Цуркан є підданою іноземної держави і що справа має гриф "таємно". Згідно з даними на сайті суду, засідання щодо запобіжного заходу пройшло 15 червня.

За інформацією "Коммерсанта", Цуркан була затримана оперативниками ФСБ, які протягом тривалого часу стежили за її контактами.

Крім того, повідомляється, що в рамках кримінальної справи були проведені обшуки у неї в кабінеті, вдома, а також у самій компанії й у деяких високопоставлених співробітників Міненерго.

Один з чиновників міністерства проходить у справі як свідок, пише видання.

Карина Цуркан відповідала за бізнес "Интер РАО" у Молдові - Молдавську ГРЕС в Придністров'ї та постачання електроенергії зі станції Кишиневу, уточнює газета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram