ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив Китаю новими митами на $ 200 млрд

У Пекіні пообіцяли дзеркальну відповідь.

Трамп пригрозив Китаю новими митами на $ 200 млрд
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив увести нові мита - 10% на китайські товари на суму $ 200 млрд.

Як повідомляє Reuters, Трамп заявив, що попросив торгового представника США визначити перелік китайських товарів, щодо яких можуть бути введені нові мита. За словами президента, цей крок буде відповіддю на рішення Китаю підвищити мита на американські товари на $ 50 млрд.

"Після того як законодавчий процес буде завершений, ці мита набудуть чинності, якщо Китай відмовиться змінити свої дії, а також якщо продовжить наполягати на просуванні нових мит, про які недавно оголосив", - заявив Трамп. Якщо Китай знову підвищить свої мита у відповідь на останній крок США, "ми відповімо на цю дію введенням додаткових мит на товари ще на $ 200 млрд", пообіцяв він.

Через кілька годин після озвучених погроз Пекін знову пообіцяв відповісти дзеркально. "Якщо США втратять глузд і опублікують такий список, Китаю доведеться вжити комплексних кількісних та якісних заходів і завдати рішучого удару у відповідь", - цитує заяву китайського міністерства агентство Bloomberg.

15 червня Трамп оголосив про введення мита в розмірі 25% на китайські товари. Воно почне діяти з 6 липня. Під нові тарифи потрапили понад 1,1 тис. товарів на суму $ 50 млрд. Своє рішення президент США пояснив тим, що Китай веде свою торгівлю нечесно і викрадає американські технології.

Пекін у відповідь на це вирішив відповісти дзеркально, встановивши 25-процентні мита для американських товарів на таку саму суму. У списку 659 товарів, на 545 з них підвищене мито буде введено також з 6 липня, для інших термін наразі не визначено. Підвищені мита торкнуться, зокрема, сільгосппродукції, морепродуктів, автомобілів, медичного обладнання, а також деяких товарів хімічної промисловості.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram