ГоловнаСвіт

У Москві затримали акторів "Teaтра.doc" за роздавання листівок на підтримку Сенцова

В останні роки театр переживає конфлікт з російською владою.

У центрі Москви затримали акторів "Teaтра.doc" Марію Чупрінскую і Григорія Гандлевського, а також художницю Алісу Сафіну і активістку Наталію Савоськіну за роздавання листівок на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

«Новая газета» повідомляє, що вони роздавали інформаційні листівки англійською та іспанською мовами, в яких розповідалося про особу Сенцова і причини його переслідування. Активістів доставили в ОВД «Китай-місто».

На учасників акції склали протокол за статтею про порушення порядку проведення акції (ч.5 ст.20.2 КоАП). У них відібрали листівки і відпустили з відділення поліції.

Як повідомлялося, в останні роки "Театр.doc" переживає конфлікт з російською владою - театр намагалися закрити, позбавивши приміщення.

Нагадаємо, засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram