ГоловнаСвіт

В Ізраїлі мають намір заборонити фото- і відеозйомку військовослужбовців

За порушення закону передбачено тюремне ув'язнення терміном від 5 до 10 років.

В Ізраїлі мають намір заборонити фото- і відеозйомку військовослужбовців
Фото: Шимон Бриман

В Ізраїлі комісія міністрів із законодавства затвердила законопроект депутата Кнесету від партії "Наш дім Ізраїль" Роберта Ілатова про заборону фото- і відеозйомки військовослужбовців під час виконання ними службових обов'язків.

Про це LB.ua повідомив прес-секретар партії НДІ Михайло Фейгін.

Законопроект був висунутий головою парламентської фракції НДІ з ініціативи міністра оборони Авігдора Лібермана. Він передбачає кримінальне переслідування за зйомку військовослужбовців під час виконання ними своїх обов'язків і поширення знятих матеріалів.

За порушення цього закону передбачено тюремне ув'язнення терміном на 5 років. Якщо подібна зйомка велася з метою завдання шкоди безпеці Держави Ізраїль, то термін збільшується до 10 років.

У середу цей законопроект буде представлений на голосування в попередньому читанні.

Авігдор Ліберман привітав затвердження законопроекту, вказавши, що солдати ЦАХАЛу зазнають нападок з боку ворогів Ізраїлю прихильників терору, які прагнуть будь-якими доступними засобами завдати військовослужбовцям шкоди. За словами лідера партії НДІ, давно час покласти цьому край.

Ініціатор законопроекту Роберт Ілатов зазначив, що ситуація, за якої будь-який активіст лівих організацій, які найчастіше отримують фінансову підтримку з-за кордону, може вільно документувати дії солдатів під час виконання ними службових обов'язків, абсурдна.

"Солдати ЦАХАЛу мають робити все, що потрібно, не турбуючись про те, що ліва або будь-яка інша організація буде поширювати фотографії з метою очорнити або зганьбити їх", - наголосив Роберт Ілатов.

Нагадаємо, на кордоні між Ізраїлем і сектором Газа поновилися сутички, є загиблі. Серед поранених - фотокореспондент агентства Франс Прес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram