ГоловнаСвіт

Посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі відвідала зруйнований Мосул

"Це найгірше спустошення, що я бачила за всі роки співпраці з ООН".

Посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі відвідала зруйнований Мосул
Анджелина Джоли посетила город Мосул в Ираке
Фото: EPA\UPG

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі в суботу, 16 червня, в якості посла доброї волі Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН у справах біженців відвідала місто Мосул в Іраку. Про це пише DW.

"Люди перебувають без засобів до існування. У них немає ліків для їх дітей, у багатьох немає доступу до проточної води і базових ресурсів", - наголосила Джолі.

Джолі зустрілася з місцевими жителями, а також пройшла пішки розбомбленими вулицями старого міста. Ця частина Мосула була практично повністю зруйнована під час боїв іракських солдатів і військ коаліції під командуванням США проти бойовиків "Ісламської держави" (ІД), при цьому роботи з відновлення міста проходять дуже повільно.

За словами Анджеліни Джолі, в Мосулі вона побачила "найгірше спустошення" за всі роки її співпраці з УВКБ.

"Люди тут втратили все", - зазначила актриса.

Посол доброї волі висловила надію, що місто продовжать відновлювати і ситуація в ньому стабілізується. Вона закликала не забувати Мосул.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Анджеліна Джолі співпрацює з УВКБ ООН з 2001 року, нинішня поїздка стала її п'ятим візитом до Іраку.

Мосул є адміністративним центром провінції Найнава в Іраку, яка була захоплена бойовиками ІД в 2014 році. Ісламісти тоді проголосили створення "халіфату" в Мосулі. У липні 2017 року це багатомільйонне місто було звільнене іракською армією за підтримки міжнародної коаліції. Під час визволення регіону від ІД в місті йшли запеклі бої, всього за три роки місто покинули понад 900 тисяч його жителів.

У боях за Мосул загинули до 11 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram