ГоловнаСвіт

Перший в історії незалежної Фінляндії терорист отримав довічний термін

Марокканець Буанан убив двох жінок на площі в Турку влітку 2017 року.

Перший в історії незалежної Фінляндії терорист отримав довічний термін
Фото: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Повітовий суд фінського регіону Варсінайс-Суомі в п'ятницю, 15 червня, виніс вирок 24-річному марокканцеві Абдеррахману Буанану, який минулого року напав з ножем на перехожих у місті Турку. Від його рук загинули дві людини і постраждали ще вісім.

Про це повідомляє Yle

Суд призначив йому покарання у вигляді довічного ув'язнення. Крім цього, злочинець повинен буде виплатити жертвам компенсацію в розмірі 100 тисяч євро.

Засудженого відправлять до в'язниці Турку для відбуття покарання. Вирок ще можуть оскаржити.

Судовий процес почався в квітні, а власне засідання тривали п'ять тижнів. Основні розбіжності між сторонами обвинувачення і захисту стосувалися того, чи є вчинені злочини першим в історії незалежної Фінляндії терористичним актом.

Адвокати обвинуваченого наполягали на статті "ненавмисне вбивство", хоча сам нападник визнав, що здійснював саме теракт. У підсумку його засудили до довічного ув'язнення за вбивство і замах на вбивство в терористичних цілях.

Нагадаємо, Буанан приїхав до Фінляндії в 2016 році з метою отримати дозвіл на проживання і кілька разів потрапляв у поле зору поліції через захоплення радикальним ісламом. У серпні 2017 року він напав на перехожих, убивши двох жінок. Ще шестеро жінок і двоє чоловіків отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram