ГоловнаСвіт

Трамп про те, що сказав би Путіну під час особистої зустрічі: "Зробіть ласку, заберіться з України"

При цьому він запевнив, що обов'язково порозумівся би з президентом РФ.

Трамп про те, що сказав би Путіну під час особистої зустрічі: "Зробіть ласку, заберіться з України"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що під час особистої розмови з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G7, він неодмінно попросив би його піти з України та Сирії.

Про це пише видання TheHill.

При цьому Трамп запевнив, що він обов'язково порозумівся би з президентом РФ.

"Якби, наприклад, Путін сидів зі мною за одним столом там, у Канаді, я сказав би: "Зробіть ласку, заберіться з Сирії. Заберіться з України? Вас не повинно там бути", - наголосив Трамп.

Нагадаємо, напередодні саміту G7 Трамп закликав повернути Росію до складу "Великої вісімки". Пізніше в інтерв'ю Fox News він пояснив, що, оскільки більшість часу на самітах присвячена обговоренню Росії, було б логічно, щоб на зустрічі були присутні її представники.

Він також зазначив: якби Путін був присутній на самітах G7, то вони б усі мали змогу обговорити з ним ситуацію в Сирії та Україні.

12 червня Трамп зустрівся з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. На саміті північнокорейська сторона підтвердила готовність до денуклеаризації, а США в обмін на це пообіцяли надати Пхеньяну гарантії безпеки. Після цього Трамп заявив, що ядерної загрози з боку КНДР більше немає. Він також обіцяв запросити Кім Чен Ина в США в разі вдалих переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram