ГоловнаСвіт

Суд скоротив термін ув'язнення зятю короля Іспанії

Олімпійський чемпіон з гандболу Іньякі Урдангарін проведе у в'язниці на п'ять місяців менше.

Суд скоротив термін ув'язнення зятю короля Іспанії
Иньяки Урдангарин
Фото: lenta.ru

Верховний суд Іспанії скоротив на п'ять місяців вирок зятю іспанського короля, олімпійському чемпіонові з гандболу Іньякі Урдангаріну.

Таке рішення прийнято за результатами розгляду апеляції Урдангаріна. Тепер йому належить провести у в'язниці п'ять років і десять місяців.

Урдангаріна засудили до шести років і трьох місяців позбавлення волі в 2017 році. Його звинувачували в ухилянні від податків і фінансових махінаціях. Повідомлялося, що він використовував зв'язки з королівською сім'єю для укладення контрактів своєї некомерційної організації Noos Foundation. За даними прокурорів, угоди укладалися за завищеними цінами, а отримані кошти Урдангарін виводив на рахунки в інших країнах.

В якості співучасника у цій справі залучили і його дружину, сестру короля Іспанії Інфанту Христину. Їй було пред'явлено два звинувачення щодо ухилення від податків. Пізніше суд визнав її невинною, але Інфанту зобов'язали виплатити штраф у € 265 тис.

У 2015 році на тлі розслідування про розкрадання в НКО сестра короля була позбавлена титулу герцогині Пальма-де-Майорської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram