ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин прибув у Сінгапур

Прибуття Трампа очікується протягом кількох годин.

Кім Чен Ин прибув у Сінгапур
Ким Чен Ын в Сингапуре
Фото: twitter.com/VivianBala

Лідер КНДР Кім Чен Ин прибув у Сінгапур, де він 12 червня зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомив глава МЗС Сінгапуру Вівіан Балакрішнан, який зустрів лідера КНДР біля трапа літака, в неділю, 10 червня, передає "Медуза".

"Ми вітаємо Кім Чен Ина, який щойно прибув у Сінгапур", - написав міністр у Твіттері.

Після приземлення Кім Чен Ин вирушив у готель St. Regis, де буде проживати північнокорейська делегація. Його супроводжували понад 20 мотоциклістів і стільки ж автомобілів з дипломатами і поліцією. Раніше в готель прибув автобус, в якому, ймовірно, перебувала особиста охорона Кім Чен Ина.

Західні ЗМІ передають, що прибуття американського лідера Трампа, який вилетів у Сінгапур з Канади після саміту G7, очікується протягом кількох годин.

Зустріч американського президента Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина запланована на 12 червня в готелі "Капела" на острові Сентоса у Сінгапурі. Основну увагу буде присвячено денуклеаризації Корейського півострова.

Разом з тим перед відльотом на саміт у Сінгапур Трамп заявив, що його зустріч з Кім Чен Ином - єдина можливість для лідера КНДР поліпшити життя народу, передає "Интерфакс".

"Я відчуваю, що Кім Чен Ин хоче зробити щось велике для свого народу, у нього є така можливість, і вона не повториться", - висловився американський лідер.

Президент назвав майбутній саміт "одноразовим пострілом", висловивши сподівання, що "це добре спрацює".

Він зазначив, що розбереться у справжніх намірах північнокорейського партнера з перших хвилин переговорів, і не витрачатиме часу, якщо відчує, що конкретних результатів можна не чекати.

"Думаю, дуже швидко я зрозумію, чи варто очікувати, на мій погляд, чогось позитивного. Якщо я вважатиму, що цього не станеться, я не гаятиму часу", - сказав Трамп.

Водночас, за його словами, зустріч з Кім Чен Ином - "це, в прямому сенсі, незвідана територія".

Він додав: "Цей лідер (Кім Чен Ин - ред.) є невідомою особою. Про нього відомо не багато. Думаю, він зробить сюрприз з іншого, дуже позитивного боку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram