>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА заборонила Чичеріній співати перед уболівальниками ЧС-2018 (оновлено)

Співачка, яка підтримувала бойовиків на Донбасі, назвала ФІФА "футболобандерівцями".

ФІФА заборонила Чичеріній співати перед уболівальниками ЧС-2018 (оновлено)

Міжнародна федерація футболу заборонила російській співачці Юлії Чичеріній виступати перед уболівальниками чемпіонату світу з футболу в Ростові-на-Дону, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з листом, який сама Чичеріна поширила у Facebook, організація стурбована, що наявність пісень на військову тематику в репертуарі Чичеріної може привернути негативну увагу ЗМІ і нашкодити репутації ФІФА.

У федерації також уточнили, що релігійні і політичні теми на заходах чемпіонату світу зачіпати заборонено, а Чичеріна асоціюється з військової темою. ФІФА пропонує організаторам фан-фестивалю замінити Чичеріну, виступ якої планувався 15 червня, на іншого виконавця.

Сама співачка назвала ФІФА "футболобандерівцями" і пов'язала заборону з тим, що "рок - музика протесту".

Нагадаємо, що Чичеріна давно і послідовно підтримує терористичні організації, які захопили владу в частині Донбасу. Рік тому вона отримала паспорт "ЛНР".

Оновлення. Адміністрація Фейсбуку заблокувала сторінку артистки, повідомив виданню "Спорт-Экспресс" директор Юлії Чичеріної Олег Гененфельд.

"Сторінку у Фейсбуці заморозили. Причому зробили це двічі - спочатку було надіслано повідомлення про замороження на три дні, а потім прийшло інше повідомлення, яке повідомляє про більш тривалий період блокування", - цитує Гененфельда видання.

Окрім того, Гененфельд прокоментував рішення ФІФА заборонити артистці виступати перед уболівальниками, які приїдуть на Чемпіонат світу в Ростов-на-Дону.

"Щодо нашої оцінки цієї ситуації, то Юлія все вже прокоментувала, мені до цього додати нічого. Чи плануємо ми подавати в суд на ФІФА? Ні, ми це робити не будемо", - зазначив директор Чичеріної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram